Veel gestelde vragenAccount & Profiel

Waarom moet ik een profiel aanmaken?

Om jobs te kunnen plaatsen en op jobs te kunnen reageren is het nodig om een zo compleet mogelijk profiel te hebben. Met een complete profiel wek je ook vertrouwen bij anderen om jouw opdracht aan te willen nemen of om een opdracht gegund te worden.

Zijn mijn gegevens veilig bij Blober?

Bij Blober doen we ons uiterste best om je gegevens zo veilig mogelijk te verwerken en op te slaan.

Waarom wilt Blober mijn telefoonnummer?

Bij Blober willen we zo correct mogelijk communiceren en zo nodig ook per telefoon. Je nummer wordt alleen gebruikt voor de diensten van Blober. Je kunt bepaalde berichtgeving-instellingen wijzigen. Dit kan onder de knop 'Berichtgeving' op jouw profielpagina.

Waarom wilt Blober mijn rekeningnummer?

Wanneer je een job hebt afgerond willen we je zo spoedig mogelijk uitbetalen. We zullen jouw rekeningnummer NOOIT gebruiken voor automatische afschrijvingen. Voor het plaatsen van een job word je verwezen naar iDeal waar je de betaling doet vanaf een rekening naar keuze.

Mijn foto of gegevens zijn afgekeurd, waarom?

Een duidelijke foto en een zo compleet mogelijk profiel maakt het voor de andere partij mogelijk om te checken of zij wel zaken doet met wie dat zij dat verwachten te doen. Om het gevoel van vertrouwen tussen gebruikers te verhogen stellen wij enkele eisen aan een profielfoto. 1. Dit moet een foto van jou zelf zijn 2. Jouw gezicht dient duidelijk zichtbaar te zijn.

Hoe verwijder ik mijn account?

Jouw account verwijderen of bepaalde gegevens laten verwijderen uit ons bestand kan natuurlijk. Dit doe je door een verzoek te sturen naar hallo@blober.nl vanaf het emailadress waarmee je bij ons bekend bent. Zet duidelijk in je verzoek welke gegevens verwijderd dienen te worden.

Kan ik als bedrijf ook een account aanmaken?

Dat kan! Om communicatie op de meest prettige manier te laten verlopen werkt Blober het liefst met natuurlijke personen. Daarom vragen we je als bedrijf als eerst met persoonlijke titel een account aan te maken en contact met ons op te nemen via hallo@blober.nl. Dan kunnen we daarna uw profiel met foto's op de meest geschikte manier aanpassen. Ook kunnen er dan verder afspraken gemaakt worden, zoals aangepaste betalingsregelingen etc.

Job plaatsen

Tips bij het plaatsen van een opdracht.

Om jobs te kunnen plaatsen en op jobs te kunnen reageren is het nodig om een zo compleet mogelijk profiel te hebben. Met een zo compleet mogelijk profiel wek je ook vertrouwen bij anderen die jouw job zouden willen uitvoeren, of wanneer je zelf gereageerd hebt op een job.

Hoe werkt het met de betaling?

Een klus plaatsen is kosteloos. De betaling vindt plaats op het moment dat je de klus afrondt. Je kan deze betaling enkel voldoen met IDeal.

Betalen

Op welke wijze kan er betaald worden?

Momenteel is het alleen mogelijk te betalen met iDeal vanaf een Nederlandse bankrekening.

Wanneer moet ik betalen?

Een klus plaatsen is kosteloos. De betaling vindt plaats op het moment dat je de klus afrondt. Je kan deze betaling enkel voldoen met IDeal.

Waarom wordt de klus voor minder aangeboden dan dat ik er voor betaald?

Blober brengt servicekosten in rekening. Deze servicekosten zorgen er voor dat Blober kan blijven bestaan en wij ons product continue kunnen blijven verbeteren. Deze kosten zijn een percentage van het door jouw gekozen budget.

Uitleg prijsopbouw

Wanneer je een job op Blober plaatst dan bepaal je zelf wat je wilt betalen om de job gedaan te krijgen. Het bedrag dat iemand anders er voor krijgt ligt 8% lager. Dit komt omdat Blober 8% servicekosten rekent om dit platform draaiende te kunnen houden. Blober geldt alleen als platform om met elkaar in contact te komen en betalingsverkeer te regelen. Daarom is Blober geen werkgever en worden er dus ook geen BTW, belastingen en premies afgedragen. Daarom krijg je als uitvoerende het volledige bedrag min 8% gewoon op je rekening gestort. Dit heeft wel een aantal gevolgen. Zo kunnen bedrijven alleen 21% BTW terugvragen bij de Belastingdienst over de 8% servicekosten. Daarnaast dient degene die de job uitvoert erop te letten of en hoe hij/zij deze inkomsten bij de Belastingaangifte dient op te geven. Rekenvoorbeeld: Tim plaatst een job om zijn voordeur te laten schilderen en betaalt hiervoor 50,-. Hier wordt 8% servicekosten (4,-) afgetrokken en de opdracht staat op Blober voor 46,-. Lise voert de klus uit en krijgt daarom 46,- op haar rekening gestort. Let op, het bovenstaande is niet van toepassing wanneer er payrolling wordt toegepast. Wens je als bedrijf gebruik te maken van Blober neem dan contact op via hallo@blober.nl of bel 010-3074161.

Betaald worden

Wanneer word ik uitbetaald?

Normaal gesproken word je betaald binnen 6 werkdagen nadat de opdrachtgever de opdracht gereed heeft gemeld. Het is daarom slim om de opdrachtgever te vragen de job gereed te melden zodra je klaar bent. Zodra deze gereed is gemeld zie je dat ook onder 'Historische jobs'.

Moet ik nog belasting of volksverzekeringspremies betalen?

Over het algemeen wel, in deze gevallen kan je de door jouw verdiende bedragen gewoon opgeven in de belastingaangifte van dat jaar. Welke regels en verplichtingen van toepassing zijn is afhankelijk van jouw situatie. Bekijk daarom ook zeker de website van de Belastingdienst en de SVB. Een aantal zaken waar je alvast rekening mee kan houden: Blober is in geen geval je werkgever of opdrachtgever en draagt daarom geen BTW, (loon-)belastingen, premies voor (de volks-)verzekeringen of ander lasten af. Houd hier rekening mee. Maak je als bedrijf gebruik van Blober en wens je dat Blober wel optreedt als werkgever/payroller neem dan direct contact op.

Moet ik de inkomsten via Blober opgeven bij de belastingdienst?

Over het algemeen wel, in deze gevallen kan je de door jouw verdiende bedragen gewoon opgeven in de belastingaangifte van dat jaar. Welke regels en verplichtingen van toepassing zijn is afhankelijk van jouw situatie. Bekijk daarom ook zeker de website van de Belastingdienst en de SVB. Een aantal zaken waar je alvast rekening mee kan houden: Blober is in geen geval je werkgever of opdrachtgever en draagt daarom geen BTW, (loon-)belastingen, premies voor (de volks-)verzekeringen of ander lasten af. Houd hier rekening mee. Maak je als bedrijf gebruik van Blober en wens je dat Blober wel optreedt als werkgever/payroller neem dan contact met ons op.

Review

Hoe geef ik reviews?

Zodra een job is afgerond word je per mail uitgenodigd om een recentie te schrijven over de ander. Mocht je opmerkingen hebben betreft andere gebruikers van Blober dan horen we dat graag van je. Je kan het best hier een mail voor sturen naar hallo@blober.nl. Vergeet niet meerdere gegevens van een persoon mee te sturen, meerdere gebruikers kunnen namelijk dezelde gebruikersnaam hebben.

Veiligheid & Verzekering

Zijn de activiteiten verzekerd via Blober?

Nee, Blober biedt een platform voor opdrachtgevers en opdrachtnemers om elkaar te vinden maar treedt nooit op als werkgever, opdrachtgever of aannemer. Zorg er daarom voor dat je zelf correct bent verzekerd en dat je (schriftelijke) afspraken maakt de ander partij over de mogelijke risico's en het dragen hiervan.

Wordt er premie afgedragen voor de volksverzekeringen?

Nee, Blober is in geen geval werkgever of opdrachtgever en draagt daarom geen BTW, (loon-)belastingen, premies voor (de volks-)verzekeringen of ander lasten af. Houd hier rekening mee en laat je goed inlichten, kijk daarom zeker eens op de websites van de Belastingdienst en de SVB. Maak je als bedrijf gebruik van Blober en wens je dat Blober wel optreedt als werkgever/payroller neem dan direct contact op via hallo@blober.nl of bel 010-3074161.

Vertrouwd u de via Blober gevonden persoon niet?

Veiligheid voor alles - Mocht u om welke reden dan ook de gevonden persoon niet vertrouwen, neem dan direct telefonisch contact op Blober (010-30741461). Bij twijfel over de identiteit of intenties van de gevonden opdrachtgever/opdrachtnemer, annuleer de overeenkomst en meld (mogelijk) wangedrag bij Blober.

Hoe kan ik mijn veiligheid vergroten?

Stel veiligheid boven alles. Hieronder een aantal tips om jezelf te beschermen tegen kwaadwillende:
  • Controleer de identiteit van de gevonden opdrachtgever/opdrachtnemer.
  • Kijk uit voor aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn.
  • Laat je niet overhalen zaken te doen waar je zelf aan twijfelt of je ze wel kan.
  • Leg je afspraken over o.a. risico's en aansprakelijkheid het vast op bijvoorbeeld de Blober chat.
  • Bij twijfel over de opdrachtgever/opdrachtnemer, annuleer de overeenkomst en meld (mogelijk) wangedrag bij Blober.

Legaal

Is het legaal om Blober te gebruiken?

Het is toegestaan voor particulieren om incidenteel opdrachten voor andere particulieren en zelfs bedrijven uit te voeren. Welke regels en verplichtingen van toepassing zijn is afhankelijk van jouw situatie. Bekijk daarom ook zeker de website van de Belastingdienst. Een aantal zaken waar je alvast rekening mee kan houden: - Blober is in geen geval je werkgever of opdrachtgever en draagt daarom geen BTW, (loon-)belastingen, premies voor (de volks-)verzekeringen of ander lasten af. Houd hier rekening mee. Maak je als bedrijf gebruik van Blober en wens je dat Blober wel optreedt als werkgever/payroller neem dan direct contact op.

Is werken via Blober hetzelfde als werken via een uitzendbureau?

Nee, wanneer je via een uitzendbureau werkt dan treedt het uitzendbureau meestal op als werkgever. Blober treedt in geen geval op als werkgever. Blober biedt een platform aan om personen die opdrachten aanbieden en personen die opdrachten willen aannemen met elkaar in contact te brengen. Blober is in geen geval werkgever of opdrachtgever en draagt daarom geen BTW, (loon-)belastingen, premies voor (de volks-)verzekeringen of ander lasten af. Houd hier rekening mee. Maak je als bedrijf gebruik van Blober en wens je dat Blober wel optreedt als werkgever/payroller neem dan direct contact op met hallo@blober.nl of bel 010-3074161.

Is Blober mijn werkgever?

Nee, Blober is in geen geval werkgever of opdrachtgever en draagt daarom geen BTW, (loon-)belastingen, premies voor (de volks-)verzekeringen of ander lasten af. Houd hier rekening mee en bekijk voor meer de details de website van de Belastingdienst. Maak je als bedrijf gebruik van Blober en wens je dat Blober wel optreedt als werkgever/payroller neem dan direct contact op.

Voor wie is Blober bedoeld?

Blober biedt een platform aan om personen die opdrachten aanbieden en personen die opdrachten willen aannemen met elkaar in contact te brengen. Allereerst richt Blober zich op particulieren om een zo leuk mogelijke community te bouwen. Mocht je als bedrijf jobs willen plaatsen dan ben je ook van harte welkom. Houd er wel rekening mee dat Blober niet optreedt als werkgever en daarom ook niet de bijhorende lasten afdraagt. Maak je als bedrijf gebruik van Blober en wens je dat Blober wel optreedt als werkgever/payroller neem dan contact met ons op hallo@blober.nl of bel 010-3074161.

Kan ik als bedrijf ook gebruik maken van Blober?

Blober biedt een platform aan om personen die opdrachten aanbieden en personen die opdrachten willen aannemen met elkaar in contact te brengen. Allereerst richt Blober zich op particulieren om een leukst mogelijke community te bouwen. Mocht je als bedrijf jobs willen plaatsen dan ben je ook van harte welkom. Houd er wel rekening mee dat Blober niet optreedt als werkgever en daarom ook niet de bijhorende lasten afdraagt. Maak je als bedrijf gebruik van Blober en wens je dat Blober wel optreedt als werkgever/payroller neem dan contact met ons op hallo@blober.nl of bel 010-3074161.

Belasting

Wordt er loonbelasting afgedragen door Blober?

Nee, Blober is in geen geval werkgever of opdrachtgever en draagt daarom geen BTW, (loon-)belastingen, premies voor (de volks-)verzekeringen of ander lasten af. Houd hier rekening mee. Maak je als bedrijf gebruik van Blober en wens je dat Blober wel optreedt als werkgever/payroller neem dan direct contact op hallo@blober.nl of bel 010-3074161.

Hoeveel BTW wordt er betaald?

Omdat Blober slechts het platform biedt voor opdrachtgevers en opdrachtnemers om elkaar te vinden betaal je slechts BTW over de servicekosten die door Blober in rekening worden gebracht.

Voor bedrijven

Blober voor bedrijven / Payroll service

Wens je als bedrijf gebruik te maken van Blober dan biedt Blober de mogelijkheid om personen via payrolling te betalen. In dit geval geniet je als werkgever dezelfde bescherming van het werkgeverschap als bij een uitzendbureau. Daarnaast met als bijkomende voordelen boven een uitzendbureau: - Zelf iemand uitzoeken op basis van reviews van anderen. - Scherpste prijs. - Ook korte en eenmalige klussen. Daarnaast kunnen er verdergaande afspraken worden gemaakt over betalingen en dergelijke. Wil je als bedrijf gebruikmaken van Blober neem dan contact op via hallo@blober.nl of 010-3074161.

Contact / Feedback

Iets op de site werkt niet goed of ik denk dat het beter kan. Hoe geef ik dit door?

We horen graag je opmerkingen, je idee├źn en je gebruikerservaring. Je kan deze het beste per mail doorgeven op hallo@blober.nl. Mocht iets misgaan op de site vragen we jij zoduidelijk mogelijk de situatie te omschrijven (het liefst met screenshots) zodat we de aard van het probleem zo snel mogelijk kunnen vinden. We horen graag van je!

Hoe kan ik contact opnemen met Blober?

We horen graag van je! Je kan ons bereiken via de online help (Rechts onderaan elke pagina), per mail op hallo@blober.nl of telefonisch op 010-30741461.